Snel hulp?

Neem direct contact op: 070 2210139

Blog

Malware waarschuwing: Nederland is doelwit Cryptolocker

Nederland doelwit van CryptoLocker malware
Sinds een aantal dagen is een CryptoLocker malware campagne gestart. Op diverse fora word melding gemaakt van een spam campagne lijkend afkomstig van PostNL. Deze spam bevat diverse linkjes naar verschillende domeinen welke uiteindelijk allen uitkomen bij de domeinen postnl-track.com, postnl-track.info, postnl-track.org, postnl-track.net of postnl-tracktrace.com. Via deze domeinen word getracht de bezoeker met de CryptoLocker malware te infecteren.

Wat is CryptoLocker:
De CryptoLocker malware versleuteld alle op het systeem aanwezig documenten en bestanden en vraagt een bedrag om deze bestanden weer te kunnen ontsleutelen. Inmiddels hebben tenminste 18 personen dit bedrag ter waarde van €3484 betaald, en dit loopt snel op!

Hoe voorkom ik besmetting?
Vertrouwt u een link of e-mail niet? Open deze dan niet! Verder heeft Post-NL zijn gebruikers tot nu toe nog nooit gevraagd een installatiebestand uit te voeren vanuit een mail.

Het is verder belangrijk regelmatig een back-up te maken van belangrijke bestanden.

Windows XP gaat met pensioen

Vanaf 8 april stopt Microsoft met het ondersteunen van Windows XP. Wie nu nog XP heeft, kan volgens Microsoft het beste zo snel mogelijk upgraden. Maar waarom eigenlijk? Wat betekent het als de ondersteuning stopt?

Windows XP is uitgebracht in 2001, en is nu dus 13 jaar oud! Aangezien computerjaren nog sneller gaan dan hondenjaren, is XP hoogbejaard! Microsoft, het bedrijf dat Windows maakt, heeft daarom besloten om Windows XP niet langer te ondersteunen. Wat betekent dit voor jou, of jouw bedrijf?

Dat betekent bijvoorbeeld dat er geen beveiligingsupdates meer voor komen. Stel dat hackers beveiligingsproblemen in XP weten te vinden, dan zal Microsoft die niet meer verhelpen.Het is dus niet zo dat een computer met Windows XP op 9 april ineens niet meer start, maar de kans dat zo’n computer gehackt wordt, neemt straks wel met de dag toe.

Mogelijk hebben hackers de afgelopen tijd beveiligingsproblemen in Windows gevonden en verzameld. Een slimme hacker houdt dit natuurlijk nog even geheim tot 8 april. Daarna kunnen de beveiligingsproblemen ongestoord misbruikt worden.

Weet je niet zeker welke Windows versie geïnstalleerd staat? Bezoek dan eens http://hebikwindowsxp.nl/, dan krijg je het antwoord direct!